Se delfiner og hvaler på Madeira

Der er rig mulighed for at opleve delfiner på Madeira, du kan sågar komme til at svømme med dem. Og hvis du er heldig kan du også komme til at se en hval eller to.

Det eneste du skal gøre for at opleve disse fantastiske havpattedyr er at tage på en sejltur i Atlanterhavet, som omkredser Madeira, så er der næsten altid garanti for at se en delfin eller hval. Der findes mange forskellige måder at opleve delfiner og hvaler på, så inden du begiver dig ud på én af Madeiras store oplevelser, så skal du beslutte dig for, hvilken båd du vil sejle med. Der findes nemlig mange forskellige slags både, der sejler dig ud til delfinerne og hvalerne.

Katamaran
Én af de mest populære måder at tilbringe en dag til søs på er med katamaran. Når du sejler med katamaranen, kommer delfinerne helt op til båden, og du kan næsten røre dem. Du har mulighed for at svømme og snorkle fra katamaranen. Hvis du hellere vil blive ombord på katamaranen, er der også et stort dæk på båden, hvor du kan ligge og nyde solen.

Rota dos Catáceos
Med dette selskab sejler du ud til delfinerne i en rib-båd, og det er helt sikkert den hurtigste måde at komme ud til delfinerne på. Dette selskab garanterer, at du enten kommer til at se delfiner eller hvaler på deres ture, og hvis du ikke gør, får du en ekstra tur gratis. Med på denne tur er en marinebiolog, som kan svare på alle dine spørgsmål vedrørende, hvilke arter af delfiner og hvaler, du observerer. Dette selskab er det eneste selskab, der tilbyder gæster på turen at svømme med delfiner.

Ventura do Mar
Med Ventura do Mar kommer du på en sejltur med en gammeldags sejlbåd, der tager dig på en dagstur til Desertas øerne, som er en national park. På turen ud til øerne er der rig mulighed for at observere delfiner eller hvaler. Turen ud til øerne tager omkring 3,5 time, og når du er ankommet til øerne, er der mulighed for at snorkle eller svømme i det krystalklare vand. Efter frokost er det tid til at udforske én af øerne, hvor du kan opleve øerne specielle flora og fauna.

Santa Maria de Colombo
Vil du gerne gå i Christopher Columbus\' fodspor og opleve havet omkring Madeira, som han oplevede det for over 500 år siden, så har du mulighed for det på skibet Santa Maria de Colombo. Skibet er et præcist replika af Christopher Colombus\' skib, og der er en rigtig eventyrsfølelse over det. Skibet sejler dig ud til Cabo Girão, hvor du har mulighed for at svømme og snorkle. På turen derud er der mulighed for at se delfiner eller hvaler.

Beluga submarine
Beluga undervandsbåden er den eneste glasbundsbåd på Madeira. Glasbunden er under havets overflade, og derfor har du mulighed for at se under vandet. Båden tager dig ud til marinereservatet Garajau på østsiden af Madeira, og her har du mulighed for at opleve det rige undervandsliv, der er på revet. Her er der også mulighed for at svømme og snorkle. Efter besøget på marinereservatet, går turen videre ud på Atlanterhavet, hvor der er mulighed for at se delfiner og hvaler.

Moondiver
En tur med yachten Moondiver, er den mest luksuriøse måde at opleve delfiner og hvaler på. Denne tur er specialiseret til dykkere, men ikke-dykkere kan også være med. Der er nemlig rig mulighed for at slikke sol på dækket af denne luksusbåd. Båden afgår enten fra Santa Cruz eller Funchal og tilbringer en hel dag på havet, hvor der er rig mulighed for at dykke, svømme, snorkle og se delfiner og hvaler.

Oplevelser: